woensdag 22 maart 2017

Mission life #3 I stand all amazed!!

Lokeren België, maandag 20 maart 2017


Hallootjes!
Oke deze week was crazy! Op de beste manier mogelijk. 

Maandag: p-day. We gingen shoppen, maar niks gekocht eigenlijk. Ja ik heb essie nagellak gekocht! Was goedkoop en leuk dus why not haha. We zaten in de bus en toen zwaaide een man en knipoogte naar ons. HAHAHAHAHA echt hilarisch. 

Dinsdag: District meeting. Deze keer een goede lunch. In de middag gingen we een zuster bezoeken, maar ze was bezig, dus gingen we maar weer weg. Verder gingen we naar een familie.Oke man en vrouw. Niet echt een grote familie. maar ze zijn wat ouder dus vandaar. Anyways. De man heeft een burn-out en het duurt al heel lang, maar hierdoor lukt het hem niet om naar de kerk te komen. En de vrouw is minder actief. We hebben echt lang met hun gepraat. Het was leuk om ze beter te leren kennen en zo. Hopelijk gaat het snel beter. 

Oh ja in de ochtend dacht ik 'laat ik op het balkon ontbijten' maar ik deed de deur te ver dicht, dus had ik mezelf buiten gesloten. OEPS. haha. We ran into onze veel pratende onderzoeker TWICE. Insane. 

Woensdag: Lunch bij onze ward mission leader. Hij kent papa blijkbaar. De eieren waren nog rauw, dus zr Fordiani brak hem open en haar hele bord lag vol wittig en gelig spul. De lunch was zo lekker. Deze dag was echt fantastisch. De zon scheen en we hadden een lekkere lunch, daarna gingen we nog even bij wat mensen langs. Daar gingen we op de trampoline. ZOOOO LEUK! In de middag hadden we een afspraak. Ze hebben verse Appelsiene gemaakt (oftwel sinaasappelsap SUPER LEKKER). Ze hadden een gek ding daarvoor. De les ging heel goed. We hebben de herstelling onderwezen. Hij stelde goede vragen. We mogen terugkomen dus dat zijn 2 nieuwe onderzoekers! In de avond hadden we gezichtsmasker. 

Donderdag: We zijn naar een minder actief lid geweest . Ze is letterlijk 1,20 m of zo. Echt super klein en schattig. Ze had M&M's. We couldn't stop eating them. Daarna weer een zuster opgezocht maar ze sliep of zo dus zijn we weer weggegaan. Toen hebben we look ups gedaan. En we hebben een nieuwe onderzoeker! Ze was heel moe, maar liet ons wel binnen. Dus we hebben haar de herstelling onderwezen. Ze was best enthousiast, dus we hebben een afspraak gemaakt voor morgen. 

Vrijdag: Heb ik over Turkish guy verteld? Hij is AWESOME! Hij voelt iets als hij het Boek van Mormon leest. So awesome. We hebben geprobeerd een les te geven, maar hij spreekt niet zo goed Nederlands en Engels, dus het was lastig. We zaten ook buiten, omdat we niet naar binnen konden, vanwege de zendingsregel. Maar we hebben een afspraak op vrijdag of zo, dus onderzoeker erbij! Hij zou naar de kerk komen, But he DIDN'T pffff. Oh ja we hebben ook een andere vrouw gevonden die super geïntresseerd was. We mochten haar adres niet, en haar telefoon was stuk, dus we hebben ook geen telefoonnummer. But she will call. Ooit.

Zaterdag: KNOCKING DOORS ALL DAY LONG FOR LIKE 6 FREAKING HOURS.
We hebben een vrouw gevonden die super leuk en lief was en super geinteresseerd, en we hebben een afspraak gemaakt voor zondag. Dus halve onderzoeker erbij. WE hebben haar niet echt de herstelling onderwezen, maar wel een beetje, dus ja. TRANSFER CALLS. Zuster Foridiani is leaving. Ze gaat naar Kampen, oftewel Zwolle. Super grappig. We krijgen geen nieuwe zuster, dus it's just the 2 of us. Interesting huh? We aten pannenkoeken. Was lekker. Ik ben droog he. 

 Zondag: kerk was wel leuk. Er waren 2 onderzoekers, o.a. de veel pratende onderzoeker en een onderzoekster.. Ze is zoo frustrerend. Ze wil niet gedoopt worden, omdat ze het belang er niet van inziet. ZE denkt dat het geen verschil maakt. BUT IT DOES. Grrrr. Maar ze is wel lief. We hebben een afspraak met haar vanavond. In de middag na de lunch gingen we look ups doen. Niemand was thuis. MAAAAAR de laatste wel. En we hebben haar de eerste les onderwezen. Maar ze gelooft het niet echt. En ze wilde het Boek van Mormon niet hebben. grrr. Maar het was cool. Later op de avond hadden we een les met onze 2 nieuwe vriendinnen gehad over profeten, tempels en woord van wijsheid. Was leuk. Ook gingen we just dance doen haha. Love it. Op de avond hadden we stamppot gemaakt. 

Oke dus we hebben 5 nieuwe onderzoekers!!!! Zoooo leuk en cool. Wel fijn, want dan zijn het mijn onderzoekers, snap je? I'm looking forward teaching them. Het gaat super goed! Ik ben echt enthousiast! 

Ik hou van jullie allemaal!!
Lots of love,

Zuster Spijkerman

Mission life #2

Lokeren, België maandag, 13 maart 2017

Goeiemorgens,
Het is middag maar ze zeggen zo grappig goedemorgen haha. 

Oke let's start.

Maandag: P-day in Brussel. Het chocolade museum is geweldig. De chocolade fontein was echt awesome. Je kon koekjes pakken en erin dippen. Iets te veel gegeten, want de rest van de dag wilde ik niks meer eten haha. We hadden daarvoor trouwens ook nog bij een iets gegeten. Een mexicano. Een broodje met een mexicano Andalous saus en frietjes. Omg ik heb zo ongezond gegeten oeps. Deze week beter m'n best doen.

Daarna gingen we naar manneke pis. Ik heb wel een foto gemaakt, maar ik had niet echt het verlangen om ermee op de foto te gaan. Dus. Daarna gingen we naar de kerk om te 'basketballen'. Gelukkig was ik niet de enige die dat niet wilde doen, dus toen gingen we spelletjes doen. Was wel lachen. Ik heb zuster de Moors en elder Enger gezien (Served in Zwolle).
In de avond hadden we een les met de pas gedoopte dochter en vader. TV stond aan dus een les hebben we niet echt kunnen geven. Maar het was wel gezellig. en ze hadden super lekkere sap. Die mensen zijn echt zo grappig he. Echt fantastisch.

Dinsdag: Secret banana trade. Onze onderzoeker had mini banaantjes gekocht zodat we bananen brood konden maken. We waren in een turkse pizza place (1 turkse pizza = 1,75 lekker goedkoop dus). We hebben geprobeerd een les te geven. We hebben Alma 36 gelezen. Was wel awesome. alleen deze dude praat zo freaking veel,  maar ja was wel goed. 

's Middags hadden we een les, maar we kwamen daar en ze zei dat ze geen tijd had. toen gingen we maar een zuster bezoeken (wat sowieso ons plan was). Ze kan nie zo goed praten, dus het was best awkward. Ik heb echt bijna niks gezegd.
's Avonds hadden we eindelijk een keer een dinner appointment met de bisschop. Bisschop de Bisschop (de familie heet de Bisschop haha). We aten hotdogs. Super jammie. Gelukkig kregen we eten mee, want we hadden letterlijk niks meer haha. Mijn collega's zijn niet zo goed in grocerieshopping haha. 

Woensdag: knetter de crazy. We hadden interviews met de president en zijn vrouw in Antwerpen. Daarna hadden we district meeting. Omdat mijn collega's sister training leaders zijn, moesten we ook nog naar Gent voor district meeting. Dus pretty much 2 keer dezelfde district meeting gehad. Okay funny story: iedere week is er een opdracht (foto of filmpje). Wie verliest moet de lunch verzorgen. Deze keer moesten de ZL (zone leaders) het regelen. ze hadden serieus alleen melk gekocht. De zusters in Antwerpen hebben cereal gekocht. beetje sneue lunch maar goed. De opdracht van de week was een 6 seconds vine maken. Hebben we niet gedaan dus nu moeten wij de lunch verzorgen. 

We waren al een paar keer langs een Turkish guy geweest, maar hij was niet thuis. Maar deze keer wel, dus nu heeft hij een Boek van Mormon in het Turks of zo of pamflets idk haha. Maar hij was super positief en wilde naar de kerk komen (niet gekomen pffff waarom gebruiken mensen een free agency). Ook hebben we een Boek van Mormon aan een man op de straat gegeven. hij vroeg aan zuster Winkel hoe het met haar vader was. super random want we hadden die man nog nooit gezien haha.

Donderdag: sorry mensen, maar deze toetstenbord zijn weird dus het is lastig om hoofdletters te doen haha. We hadden appartement check. Toen hebben we wat deuren geklopt. super grappig. Ik was zo blij door het mooie weer. Ik moest super vaak lachen haha. In de middag hadden we een afspraak met onze onderzoeker. Het was een goede les, maar het duurt altijd super lang omdat hij zoveel dingen verteld. Om eerlijk te zijn verlies ik nogal vaak mijn aandacht en dan snap ik helemaal niks van wat ie zegt oeps. we hadden bananenbrood gemaakt dat veels te lekker was. 

Funny story: er was een bord met ' vaart minderen, spaar kinderen'. zr Winkel wist niet wat het betekende, dus ze dacht ' fart less, spare children'. hahahahahah.  Omdat we geen eten meer hadden, gingen we nog naar de winkel. We hadden echt 10 min om te winkelen en het is ons gelukt ook. jeeh me/us.

Er was een creepy guy who touched zr Winkels hair. iew.

Vrijdag: we went running. we hebben een atlethiek baan in de buurt soort van, dus daar rende we heen, 3 rondjes gerend en toen weer terug. Ik was kapot hahah.  In de middag een les, maar persoon was niet thuis grrr. Toen gingen we vast naar de buurt waar de andere les persoontje woont en daar gingen we langs de deur. Er was een heel aardige dude die heel open en eerlijk was. Oh ja btw we hadden exchanges dus zr Boyd was hier in plaats van zr Winkel. echt leuk. De les ging heel goed. we onderwijzen de kinderen van een minder actief lid. Het ging heel goed. ze willen graag naar de kerk komen. Hopelijk doen ze dat ook. 

In de avond gingen we langs bij een vrouw die de zuster al eerder hadden ontmoet op straat. ze had vroeger wel eens met de elders gesproken en ze had een oud Boek van Mormon. Ze was heel blij met de nieuwe omdat ze dat beter kon lezen. Ze vind het Boek van Mormon heel mooi. Maar ze vind alle geloven mooi, dus ja ze vond het allemaal wel goed zo. Het was heel interessant. 

Zaterdag: Exchange back. dus we gingen naar Gent. Daarna gingen we naar een dorpje om daar te werken. We hebben elke deur geklopt die nog niet geklopt was zeg maar. Geen succes. Oh nee ik lieg. Er was een man, hij zei dat hij de wilden jaren eerst achter zich wilde hebben voordat hij het Boek van Mormon ging lezen. Maar hij heeft het boek wel aangenomen, dus dat was cool. Hij bood ons ook nog drinken aan voor onderweg. super lief. 

Zr Winkels fiets ging kapot, dus we moesten lopen. SUPER LANG. We stopten onderweg 2 keer om look ups te doen. Bij 1 succes, want we hebben afspraak gemaakt voor woensdag om dan de eerste les te geven. Super awesome. De andere look up vond het super lief dat we weer langskwamen, maar was niet geïntresseerd verder. Oooh ja onderweg hebben zr Winkel en zr Fordiani een geit gerescued, want die was ontsnapt. Omdat de opdracht van de week the best dab picture is, hebben we een dab picture met de geit haha. We hebben denk ik 1,5 uur er over gedaan om thuis te komen.

In de avond gingen we weekly planning doen, dus we hadden frietjes gekocht. Familiepak. Echt gigantisch. We hebben alles opgegeten. Geen goed idee.... maar ja haha. 

Zondag: Kerk. We rijden normaal mee met een lid die tegenover ons woont, maar ze was in Duitsland, dus we moesten met de trein. Maar de bussen vanaf het station reden pas vanaf 11 uur. Dus we gingen lopen. 30 minuten. Best lang haha. Maar het was zoooo mooi weer dus het was dikke prima. Er was maar 1 onderzoeker pff. Ik heb mama's brief ontvangen jeeeh. 

In de middag langs de deuren geweest. We hebben een Boek van Mormon gegeven aan een meisje van 16. I have a good feeling about this. In de avond hadden we een les met een onderzoekster. Ze is zooo schattig ze wil zo graag gedoopt worden. Onderweg naar de les kwamen we onze veel pratende onderzoeker tegen. Super lang gepraat want dat is een beetje zijn ding zeg maar. 

Vandaag hebben we wat gewinkeld en we gaan zo meteen nog wat winkelen in Sint-Niklaas. Ik begin me echt een zendeling te voelen. Ik voel me nog een beetje onvoorbereid, omdat ik niet naar de MTC ben geweest, maar it's coming. Het is super gezellig met mijn collega's. mijn getuigenis over het evangelie is gegroeid. Het is allemaal zo logisch! 

Well that's it. Love you guys!

Zuster Spijkerman

zondag 12 maart 2017

Mission life #1

Lokeren, België maandag 6 maart 2017

Wingapo lieve allemaal!
Deze week was zeer interessant haha. Er is zoveel te vertellen haha, dus ik ga maar even per dag vertellen, zodat het enigszins (hoe schrijf je dat?) logisch en begrijpbaar is. Ik wil alleen even zeggen dat het een super aparte en leuke en interessante eerste week was.

Dinsdag: Mission Office. We gingen pannenkoeken eten. Ik had een met banaan, appel, kaneel en poedersuiker! Lekker vreten mjam mjam, zeker weten, mjam mjam. Daarna gingen we wat van die boeken van mormon maken (hebben jullie die gezien afgelopen dinsdag @mensen die mee waren naar Leiden?) Was wel cool. Toen president Bunnell en zijn vrouw terug waren, had ik een interview met de president. Was wel goed. Daarna gingen we naar the Mission Home en brachten daar de nacht door. We sliepen al om 22:00! 
Woensdag:
Zone conferentie in Rotterdam. Was wel interessant, maar ik weet gewoon nog niet zoveel over zendingswerk, dus ja, ik kon niet echt veel zeggen. Daarnaast ben ik ook een beetje verlegen als ik niemand ken haha.
Tijdens de lunch moest ik alweer gaan, want ik moest de trein halen naar Lokeren (want daar ben ik nu, nou ja niet nu, nu ben ik in St-Niklaas maar what evs). Interessant was het haha. 2 grote koffers, een carry on, handbagage en nog een tasje met het mooie boek van lieve mama. Ik heb dat boek gelezen in de trein. Super lief iedereen! Ik moest wel even huilen, maar ik vond het fijn om te lezen dat er zoveel mensen zijn die me steunen. So THANK YOU SO MUCH!!
Maar goed de treinreis...
Ik moest overstappen in Antwerpen Berchem. En daar zouden zendelingen zijn om me te helpen overstappen (IK HAD ALLEEN MAAR 3 MINUTEN HAHAHAHAH). Die minuten waren zeg maar niet echt genoeg.... Gelukkig was er een suuuuper aardige jonge man die me heeft geholpen. Zo lief! Dus uiteindelijk is het allemaal goedgekomen met koffers en alles. Die jongen komt uit Cambodja en woont in Den Haag en het was net uit met zijn vriendin en wist niet zo goed wat hij met z'n leven moest doen. Dus hij zei dat hij van 1 ding zeker is: GOD. That was awesome! Hij was echt m'n held van de dag. Hij hielp me ook de koffers uitladen in Lokeren.
Gelukkig waren de zuster daar om me verder te helpen. Die avond hadden we een doopdienst! Een man met zijn dochter werden gedoopt. De moeder was al gedoopt een paar jaar terug en die man heeft de kerk onderzocht voor 6 jaar! En nu eindelijk gedoopt. Was wel awesome. Wel apart though want ik kende letterlijk niemand. Maar het was goed.

Donderdag: Uuuuhmmm ik ben m'n planner vergeten geheh. Ik herinner me dat we nog les hadden met een man Nikolai. Hij is super goed in muziek (hij schrijft zijn eigen muziek en het is super mooi). We hebben hem in een thee cafe een les gegeven, maar hij praat zoooo veel dat we misschien van de 2 uur samen 30 minuten over hetgene hebben gesproken waar we over wilden spreken. Het was super grappig want we hadden allemaal een beetje dezelfde kleur aan. Bordeaux. Zr Fordiani had een jurk, Zr Winkel een vestje ik een rok en onze vriend een trui. We hadden een foto gemaakt, maar die is blurry en die heeft Zr Winkel, soo uh can't send it sorry guys. Verder zou ik echt niet meer weten wat we gedaan hebben oeps. Oh ja workout mijn hemel ik heb al de hele week spierpijn haha. Ooooooooooh ja we gingen donderdagavond naar Antwerpen! Want m'n collega's moesten naar MLC in Leidschendam, dus ditchten ze me bij de zusters in antwerpen. De zusters uit Turnhout kwamen ook! Dus ik heb Zr De Moors weer gezien! Was echt suuuper leuk.

Vrijdag: Werken in Antwerpen. Veel look ups gedaan. We hadden een les met een man Seoud. Super grappig, want hij woont alleen thuis, dus wat ze doen is ze zetten 2 stoelen buiten zijn deur en hij gaat in de deuropening zitten. We hebben gepraat over de tempel. Hij is niet echt snel lerend zeg maar, dus het duurde best lang voordat hij begreep dat er een verschil is tussen de tempel en de kerk. Maar het was een goede les. Ja verder dus look ups, niemand deed open beetje jammer. OOH dat was grappig en creepy. Er was een man bij de verkeerslichten en hij keek me steeds aan. Ik dacht hmmm misschien moet ik met hem gaan praten over het evangelie. Dus ik loop naar hem toe. Hij zegt. We can be friends. Dus ik een beetje awkward zijn haha. Ik proberen uit te leggen dat ik hier ben om te vertellen over Jezus Christus, maar hij kon nauwelijks Engels en geen Nederlands, dus ja. Toen zei hij you are nice, you are beautiful. Dus ik ah thanks, maar ik voelde toen dat het niet helemaal goed was. Uiteindelijk liep hij rechtdoor en sloegen wij linksaf THANK GOD. het was wel grappig though. 

Oeh dit is ook leuk. Toen ik op m'n mini mission was in Antwerpen hadden we een familie  gevonden. De vrouw was toen zwanger. Dus vrijdag zijn we langsgegaan, ze deed open maar ze spreekt niet zo goed Engels of Nederlands, dus alleen als haar man er is kunnen de zendlingen onderwijzen. Maar ik voel gewoon dat zij het evangelie nodig hebben. Maar goed zij heeft dus nu een kindje en dat kindje was sooooo cute. Ja dus dat was leuk. Verder deuren geklopt.
Ik heb een Boek van Mormon weggegeven! 

Zaterdag: oh ja vrijdag gingen we weer naar huis. Uhm workout gedaan die intens was. We hadden een les met een minder actief lid en haar kinderen van 8. We moesten op de fiets, maar de band was super zacht en de fiets fietst super zwaar en ik had spierpijn en we moesten echt 20 minuten fietsen en we moesten een brug over. DUS ja het was super moeilijk om er te komen. Ik fietste ook helemaal achteraan. Echt irritant, maar ja die fiets is gewoon prut. Maar ik heb m nu opgepompt dus het is al stukken beter. De les ging super goed. Ik heb thuis een heilsplan gemaakt, dus die gebruikten we om de kinderen te onderwijzen. De les ging echt super goed. En ze hebben super schattige tekeningen gemaakt (zie foto's). Verder uuhm ik heb pannenkoeken gemaakt en 't was super lekker. Daarna begonnen we ons vasten (red. elke 1e weekend van de maand vasten wij. Dit houdt in 1x per maand slaan we 2 maaltijden over en wat we niet aan eten hebben uitgegeven doneren we aan de kerk zodat de armen onder ons, binnen en buiten de kerk, van ons steun kunnen krijgen).

Zondag: vasten- en getuigenisvergadering. Omdat het de eerste zondag van de maand is, zingt het koor van de wijk altijd. Dus ik zong ook mee. de alt nog wel haha. ging verbazingwekkend nog goed ook. Daarna moest ik me voorstellen. Na de dienst kwam .... zuster van der Put naar me toe (moeder van Erik). Ze was op bezoek. Echt super leuk! We hadden 2 onderzoekers in de kerk. Hij komt uit Wales en hij is zoo grappig. Echt hilarisch haha. ZHV was goed. Ging over schriftstudie. Goede quote: De Schriften veranderen niet, maar wij wel. 

Na de kerk moesten we wat dingen doen voor de lessen die we die middag hadden. Super goede lessen. De eerste les was bij een gezin of zo. We hadden het over profeten, maar hij kon maar niet begrijpen dat er een levende profeet was. We hebben ons best gedaan om het uit te leggen, we hebben ons getuigenis gegeven, maar ja. in de avond hadden we een les met een vrouw. Zij is zo ontzettend schattig. We hadden het over de doop, over shower of ... blessings (dat filmpje van Uchtdorf met umbrella). En daarna over het Boek van Mormon. We hebben haar een reading chart gegeven. Ze houdt van lezen dus dat gaat goedkomen. Daarna gingen we nog just dance doen. Het was echt zo grappig. hahahahahh ooh ik bak er niks van maar het is zo grappig. Toen we weggingen kregen we allemaal 5 knuffels. Love that kid. 

Om half 9 waren we thuis en konden we EINDELIJK ons vasten verbreken. Ik had echt honger haha. 

Vandaag gaan we naar Brussel voor zone p-day, Vandaag gaan we naar het Chocolade museum! Zo grappig Deb dat jij daar net bent geweest.  

Ik heb echt al zo veel geleerd! Ik hou echt van Nephi! Ik hou van de Schriften, ik hou van Jezus Christus, ik weeeet dat dit evangelie het herstelde evangelie is. Het heilsplan is echt een masterplan van onze hemelse Vader. 

Dank jullie wel voor jullie mailtjes! Love you guys! 

 Saluutjes!

 Zuster Spijkerman​