dinsdag 31 januari 2017

My Call to Serve





Het was woensdag 14 december 2016. Het was een normale dag. Ik ging naar m'n werk en zou daar blijven tot 20:00. Meestal loopt het uit, dus ik had me er al op voorbereid dat ik laat thuis zou zijn. Ergens dacht ik wel 'hmmm, misschien komt m'n oproep wel vandaag'. Maar dat het echt zou gebeuren had ik niet verwacht.


Het was 15:00, dus ik mocht even pauze houden. Ik check even mijn telefoon en wat zie ik daar? Een foto van m'n oproep. Ik was een beetje verbaasd. Het was niet zoals ik het had verwacht. Ik begon te huilen. Ik zou eindelijk te horen krijgen op welke plek ik de Heer zou gaan dienen! Ik had zo lang uitgekeken naar dat moment. Ik was lichtelijk in paniek, want ik wist niet wanneer ik 'm moest gaan openen. Maar de pauze was voorbij dus ik kon er ook niet verder over nadenken. Ik stond achter de kassa, maar er waren geen klanten, dus ik liep naar m'n leidinggevende. Ik vertel haar dat ik een brief had ontvangen waarin stond waar ik heen zou gaan voor anderhalf jaar. Ik kon de tranen niet tegenhouden. Ik kwam niet echt uit m'n woorden. Uiteindelijk lukte het me om te vragen of ik echt om 20:00 naar huis kon gaan. Uiteindelijk is dat gelukt. Nou ja, ik ging om 20:20 weg. Om 20:30 zou iedereen er zijn, dus ik kwam thuis en toen was bijna iedereen er al. Het was heel overweldigend. Ik was moe, ik wilde me omkleden, iedereen hallo zeggen en natuurlijk MIJN OPROEP ZIEN! Ik vond het zo spannend. Ik liep even naar boven om daar op m'n knieƫn te gaan om hemelse Vader te bedanken. Ook vroeg ik of Hij me kon helpen me wat rustiger te voelen. Ik ben heel dankbaar voor dat moment, want ik had daarvoor nog niet echt de mogelijkheid gehad om me tot mijn hemelse Vader te keren.

Eindelijk was het moment aangebroken! Ik ging m'n oproep openen. Ik was echt heel zenuwachtig. Toen ik las dat ik naar de Trinidad, Port of Spain Mission was geroepen, wist ik niet wat ik nou moest denken. Spanje, huh? En dan was ik daarnaast nog geroepen in de Suriname Mission Region? Ik snapte het niet. Op dat moment wilde ik alleen maar doorlezen. Ik werd echt geraakt door sommige stukjes. In het filmpje kun je alles goed zien, dus ga die vooral kijken!



Ik ben nu zo dankbaar dat ik naar de Trinidad, Port of Spain Mission ben geroepen. Ik kan echt niet wachten om iedereen over Jezus Christus te vertellen, omdat ik weet wat voor vreugde het geeft in mijn leven. Ik weet dat dit de plek gaat zijn waar ik moet zijn. And it's jungle all the way!